Правим пиво, което събира в себе си качествени съставки и над стогодишна пивоварна традиция.
Вода, хмел, малц и опита на нашите технолози и пивовари. Това е.
Малцът играе важна роля за вкуса на пивото. Именно той дава изходния материал за ферментация и формира алкохолното съдържание във всяко пиво. Цветът и сладостта също са повлияни от малца – колкото по-препечен е той, толкова по-тъмен цвят и по-сладък вкус имат различните видове пиво.
Заради всичко това и за да бъде Загорка Специално необикновена българска бира, я произвеждаме със
100% български малц от ечемик, който посяваме, отглеждаме и жънем тук, у дома.
Правим го, за да добавим към характерния й мек и наситен вкус щипка вкъщи, но и защото вярваме, че дори тук да не е най-доброто място на света, всички ние можем да го направим по-добро.
А доброто тук понякога е вдъхновение. Благодарение на него илюстраторите Аспарух Петров, Мила Лозанова и Розалина Буркова направиха кенчетата на Загорка Специално неустоими и за очите. Вижте повече за тях тук.
3 replys to Доброто е добро, когато е от тук.