Традиционно е да ти е щастливо

Хубавото на Коледа навярно наистина е в традициите. И не, тук не става дума само за огромни софри и безкрайни гостита. Не че тези неща са лоши, дори напротив. Работата е там, че за спазването на традициите си трябва мерак, а не досада. За целта е нужно ти и твоите хора да си създадете ваши, нетрадиционни традиции, които да пълнят и сърцата и душите, и всички други резервоари за щастие. 

Ако на Коледа не ви е до маси, на които се сяда рано и се става пак рано, но на следващия ден, направете това, което вие свързвате с Коледа. Ако ти и хората, които са ти мили имате любим маршрут за разходки, който е особено вълшебен точно на Коледа, спазете традицията и тази година. И понеже все се оплакваме, че Коледата е станала твърде комерсиална, то прекарай твоята така че на твоята душа да й е леко и щастливо. 

Тук има една тънкост – рецепта за нетрадиционни традиции няма. Защото това да ти е щастливо и на Коледа и по принцип си е ваша отговорност – твоя и на хората, които споделят щастието ти. Ето защо имаш свободата да отпразнуваш наближаващата Коледа не „както трябва“, а както искаш. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *