Загорка IPA е вече тук!

Пивоварна Загорка е първата сред големите производители на бира в България, която предлага кехлибарената напитка от стила IPA (India Pale Ale).  Пивото има корени от британските пивоварни традиции, но съчетава в себе си 100% български малц и талантът на майстор-пивоваря на ЗАГОРКА – Валентин Кръстев. Бирата е нефилтрирана, отличаваща се с приятна горчивина и плодови нюанси, идващи от два вида ароматен хмел. Приятно пивка и с достъпен вкус е подходящa за ежедневна консумация и според вкуса на всеки.

Историята разказва, че стилът India Pale Ale е създаден през 19 век, за да могат Британците да осигурят бира дори и на най-далечната си колония в Индия. Британските пивовари добавяли още хмел и го използвали като естествен консервант, който позволявал на бирата да издържи дългото пътуване. Температурните промени и морското вълнение „добавят характер“ към кехлибарената течност. Така се появява India Pale Ale или IPA, който днес е най-популярният стил крафт бира в света.   

Загорка IPA е налична в търговската мрежа в страната от месец май в стъклена бутилка за многократна употреба- 330мл. Тя е приятно пивка и с балансиран хмелен вкус, който ще допадне на бирените ценители. Загорка IPA е създадена за хора, които търсят нови и различни бирени вкусове, но в същото време искат да са сигурни, че пивото им, ще е близък до любимия им бирен вкус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *